torsdag 19 april 2012

Digitalpedagogik i Medietanken

Årets Medietank var igen en inspirerande tillställning. Magnus Londen berättade om det spännande reseaffischprojektet Come to Finland. Presentationen var en fin historisk exposé på många plan och ett fint exempel på hur digitaliserade material kan användas på ett pedagogiskt sätt. Jag tror att många lärare fick en del idéer på hur man kan utnyttja dylika material i många olika läroämnen. Svenska.nu har i själva verket ett språkpedagogiskt material baserat på projektet redan denna vår.

Joakim Granqvist gav också en inspirerande presentation om olika gratisverktyg på webben, som funkar bra också i skolan. I korridorsnacket var mediekompetens och upphovsrätter som vanligt heta frågor.

3 kommentarer:

 1. Upphovsrätt och pedagogi är förvirrande har jag noterat genom att läsa sidorna Opettajan tekijänoikeus. Nästan allt är tydligen olagligt.

  SvaraRadera
 2. Tack Jessica för din respons på arbetslivsbloggen http://blogg.vastranyland.fi/livetpajobbet/,
  inte minst för att jag nu hittade din blogg..
  Metoder är svåra att skydda. Vi tog inom projektet Art Goes Work nyss in Aalto/TAIKs upphovsrättsjurist Maria Rehbinder som föreläsare för vår konstnärspool. Däremot kan idéer som bekant inte skyddas. Kanske något för lärare, en fortbildningsdag?
  H Carita P:son

  SvaraRadera
 3. Det behövs säkert en hel del utbildning kring detta. Framför allt borde man lyfta fram Creative Commons-licenserna, så att alla skulle använda dem! Idear faktiskt lite kring ett projekt om mediekompetens för olika grupper. Ta gärna kontakt, eller gilla AnkSoMe-sidan på Fb, jag informerar den vägen, när det blir aktuellt. (snart) :)

  SvaraRadera