- Blogga hellre ofta och kort än sällan och långt.
- Fila inte för mycket, men tänk på vad du vill få sagt. Snyggt och gott spåk är bra, men innehållet är viktigast.
- Tänk på rubriksättningen, välj talande och inte för kryptiska rubriker, använd nyckelord i rubriken, använd taggar/etiketter.
Jag vet nu verkligen inte om jag lever upp till något av dessa. En viktig sak, tycker jag själv, är att man inte gör tröskeln för hög för sig själv. Därför är det bra att blogga kort och ofta om man är en person som har svårt att släppa ifrån sig material. Då blir inläggen också kortare, mer fokuserade och man når också flera läsare.
Kompisens kommentar: "Det är som regler för reklamspråk". Ja wohl, så är det väl. Pang på rödbetan. Klart och tydligt. Bra träning för oss forskare också.
Regelbundenhet är också viktigt! Jag har flera intressanta bloggar som jag kollar mycket sporadiskt, för de uppdaterar ibland inte på månader (ett fel jag gjorde i början). Välj en tidtabell då du måste uppdatera.
SvaraRaderaApropå att kolla bloggar: Har du bra tips på ersättningar för GoogleReader?
Bra point, Koko. Och nej: jag har ingen bra ersättnade tjänst för Readern ännu och paniken börjar sakta gro (tacksam för tips, alltså).Jag tänkte att det lönar sig att vänta lite till efter den första chocken lagt sig och man får höra vilka konkurrenter som klarat av att skala upp sig ... Men snart måste man säkert börja testa själv ... Har själv taggat två bloggposter om saken: http://www.technologyreview.com/view/512591/which-google-reader-replacement-will-you-use/ och http://bisonblog.se/2013/03/google-lagger-ner-google-reader/
SvaraRadera