lördag 20 augusti 2016

Digidigidigi

Jag deltog  i torsdags i ett seminarium som handlade om digitalisering närmast ur näringslivets perspektiv. Seminariet arrangerades av Aalto uni. Den första key note-presentationen hölls av Martin Curley (Intel, Innovation Value Institute). Han talade, föga förvånande, mycket om delade målsättningar och delade värderingar. Det digitala handlar väldigt mycket om att dela och göra tillsammans. Kort och gott om öppenhet. Han menade att det handlar om kultur, "Teknologin finns, men är vi färdiga?" var hans avslutande punch line.  Sen handlade det förstås annars om moln. internet of things, big data och dataanalys.

Närmast började jag undra om inte alla mina kolleger borde sadla om och börja jobba som konsulter. Vi har sysslat med detta redan ganska länge, som en självklar miljö ... (Som en extra puff, för den intresserade: MyData2016-konferensen på Kulturhuset om en dryg vecka kommer att bjuda på mycket spännande och konkret kring den senaste utvecklingen.)

Den andra key noten hölls av regissören Timo Vuorensola och var lämpligt underhållande (se videon, jag tycker det är helt galet fantastiskt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar