onsdag 10 oktober 2012

#m12i-seminariet närmar sig

Tänk så mycket information och kunskap som finns på webben. Och så mycket mer som kunde finnas! Tänk på Det historiska tidningsbiblioteket eller på Yles fantastiska arkivmaterial. Eller alla miljontals objekt som finns i Europeana. Där finns bilder och ljud och texter. Kartor, tavlor, skulpturer, museiföremål avbildade. Eller all litteratur som finns i Project Runeberg.


Allt detta är råmaterial som kan användas. I skolor, arbete och forskning. Som hobby. Av journalister och skribenter av olika slag, konstnärer och författare. Företagare i vissa lyckliga fall. Villkoren för hur materialet kan och får användas varierar, men mycket är faktiskt helt fritt.

Det som finns tillgängligt på webben är de facto det som är relevant och användbart för många människor. Vare sig vi gillar det eller inte. Dagens nyheter blir också en del av denna historia. Materialet fylls på i båda ändorna, gammalt som digitaliseras och nytt som skapas och publiceras.

Kom och fundera mera kring detta om du har möjlighet den 9 november på Soc&Kom. Vi har spännande föreläsare på kommande. Eller följ streamen och twittra!

Läs mer i programmet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar